Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe »
Gołąbki w sosie pomidorowym
Wiemy, że powszechna sympatia do gołąbków wynika z prostoty tego dania, a jednocześnie wykwintnego charakteru. Zachowujemy te walory wykorzystując wyjątkową recepturę i oferując łatwość przygotowania jednego z ulubionych polskich smaków.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Wyjątkowy, tradycyjny smak
Ręcznie zawijane
Energia
415 kJ
99 kcal
99 kcal
5%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 415 kJ 99 kcal |
5% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,6g 1,4g |
7% 7% |
węglowodany w tym cukry |
8,9g 3,6g |
3% 4% |
białko | 4,9g | 10% |
sól | 1,1g | 18% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
kapusta biała 38 %, woda, mięso wieprzowe 18 %, koncentrat pomidorowy 4,5 %, ryż biały suche ziarno 4,3 %, mąka pszenna (zawiera gluten), cebula 2,3 %, sól, cukier, olej roślinny rzepakowy, marchew, seler, pietruszka, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, czosnek, por, pietruszka) przyprawy.
Dlaczego warto zjeść
Nasze gołąbki zgodnie ze staropolską tradycją są ręcznie zawijane w liście białej kapusty. Jarzyna ta jest nie tylko niskokaloryczna, ale i zawiera w sobie sporą dawkę witaminy C, która łagodzi objawy przeziębienia oraz przyczynia się do zachowania młodego wyglądu.