Strona główna » Produkty » Sosy »
Sos boloński
Sos boloński doda niepowtarzalnego smaku i doskonale skomponuje się z wieloma popularnymi daniami. Narodził się w Bolonii, lecz doskonale smakuje także serwowany na polskich stołach. Doda niepowtarzalnego smaku i doskonale skomponuje się z wieloma popularnymi daniami. Dzięki doskonałej konsystencji stanie się jednym z waszych ulubionych dodatków do potraw i na stałe zagości w Waszej kuchni.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Idealnie doprawione
Wyborny smak i konsystencja
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Energia
249 kJ
59kcal
59kcal
3%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 249 kJ 59 kcal |
3% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,0g < 0,1g |
1% < 1% |
węglowodany w tym cukry |
11g 7,7g |
4% 9% |
białko | 1,4g | 3 % |
sól | 1,2g | 20% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
pomidory (100 g pomidorów na 100 g produktu), woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, marchew, cebula, sól, olej roślinny rzepakowy, czosnek, przyprawy.
Dlaczego warto zjeść
Sos bogaty w niezwykle zdrowe pomidory, które zawierają chociażby likopen, składnik hamujący proces starzenia. Doskonale połączyć go można nie tylko z popularnym spaghetti, ale także chociażby z lasagne czy cannelloni.