Strona główna » Produkty » Przetwory owocowe »
Dżem z czarnych porzeczek
Niezmiennie od lat podbija serca łasuchów i smakoszy. Uwydatnia słodycz deserów i wzbogaca walory dań wykwintnych. Sprawdzi się zatem nie tylko jako dodatek do chleba, ciast, lodów, ale również do serów, czy pieczonego drobiu lub schabu.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Wyjątkowy smak dzieciństwa
Gęsty i mocno owocowy
Słodzony cukrem
Energia
1109 kJ
261kcal
261kcal
13%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1109 kJ 261 kcal |
13% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,5g <0,1g |
<1% <1% |
węglowodany w tym cukry |
63g 63g |
24% 70% |
białko | 0,5g | 1% |
sól | 0,01g | <1% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
cukier, czarne porzeczki, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Sporządzono z 40 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru: 63 g na 100 g produktu.
Dlaczego warto zjeść
Czarna porzeczka to jeden z najzdrowszych owoców, będący bogatym źródłem witaminy C oraz błonnika. Oczyszcza organizm
z toksyn, wspiera i wzmacnia układ odpornościowy, a także korzystnie wpływa na pracę serca i obniża ciśnienie.
z toksyn, wspiera i wzmacnia układ odpornościowy, a także korzystnie wpływa na pracę serca i obniża ciśnienie.