Targi rolno spożywcze w Ząbkowicach
Wzięliśmy udział w I edycji targów Rolno – Spożywczych w Ząbkowicach Śląskich. Przybyło na nie wielu gości, którzy mieli okazję poznać nasze tradycyjne dania i przetwory.
W sobotę, 4 września odbyły się Targi Rolno – Spożywcze w Ząbkowicach Śląskich. W pierwszej edycji wydarzenia poświęconego promowaniu produktów lokalnych, spożywczych i regionalnych wzięło udział aż 60 wystawców z Dolnego Śląska oraz wielu z innych regionów Polski. My także gościliśmy tam z naszymi produktami.
Bardzo ważnym punktem wydarzenia było wielkie gotowanie gulaszu ziemniaczanego, potrawy z tradycjami, która była przygotowywana od podstaw podczas „Patelni Plenerowej” pod nadzorem Szefa Waldemara Załuskiego. Wszystkim gulasz bardzo smakował – rozdano kilka tysięcy jego porcji! Sekretem wyśmienitego smaku było to, że zostało on przygotowany na bazie naszego koncentratu! Jak stwierdził szef „Patelni Plenerowej” – koncentrat pomidorowy z Międzychodu jest to znakomity produkt, świetnie odnajdujący się w kuchni restauracyjnej jak i tej domowej.
Danie dostało przyrządzone na gigantycznej patelni – jednej z największych na świecie patelni z powłoką teflonową. Do jego przygotowania zużyto ponad 200 kilogramów ziemniaków, 15 kilogramów cebuli, marchwi i innych dodatki.
Oprócz prezentacji i sprzedaży produktów branży rolno-spożywczej, targi uatrakcyjniła część artystyczna, jak liczne animacje o tematyce kulinarnej oraz konkursy. Podczas tych zabaw można było wygrać pyszne upominki w postaci naszych produktów, np. fasolki po bretońsku czy Bouef Strogonowa.
Było naprawdę smacznie i miło. Zapraszamy wszystkich smakoszy do spotkania się z nami na kolejnej edycji, już za rok.