Wspólne zawijanie gołąbków!
Spotkaliśmy się na warsztatach kulinarnych, aby przygotować gołąbki pod czujnym okiem prawdziwych ekspertów.
W ostatnim czasie zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne dla dziennikarzy. Spotkaliśmy się w warszawskim CookUp Studio, aby własnoręcznie przygotować tradycyjne gołąbki oparte oczywiście na recepturze marki Międzychód. Cennych porad udzielał kucharz Jerzy Nogal, przed którym nasza polska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Wspierały nas też Panie z Koła Gospodyń Wiejskich Aktywne Lewiczanki, którym zawijanie farszu
w liście kapusty idzie niezwykle zręcznie. A nam jak poszło? Początki były trudne, ale daliśmy radę i musimy przyznać, że wyszło nam naprawdę smaczne i apetyczne danie.
Po warsztatach oczywiście był czas, aby zasiąść wspólnie do stołu. Choć jak się domyślacie wszystkim najbardziej smakowały przygotowane własnoręcznie gołąbki, kosztowaliśmy z zaproszonymi gośćmi również innych dań. Na stole nie zabrakło kultowego ketchupu i ogórków. Pojawiła się propozycja wegetariańska – ciecierzyca w warzywach, a także sycące tradycyjne i kompletne dania takie jak kurczak w potrawce, boeuf strogonow czy fasolka po bretońsku.
Wszystko co było na naszym stole Wy również znajdziecie na sklepowych półkach. Gdzie dokładnie możecie sprawdzić dzięki aplikacji, którą specjalnie dla Was przygotowaliśmy – http://www.miedzychod-kopia.123pr.pl/#gdzie-kupic. Tymczasem gołąbki, które były głównym bohaterem wydarzenia, trafią do sprzedaży już w październiku. Czekajcie cierpliwie – zapewniamy, że warto!