Strona główna » Produkty » Dania kompletne »
Kurczak z warzywami w ryżu
Jedna z ulubionych potraw goszcząca na polskich stołach. Gotowa do spożycia zaraz po podgrzaniu, bogata w soczyste i duże kawałki kurczaka. Dodane do niej starannie dobrane warzywa i ryż tworzą połączenie, które stanowi pełen wartości odżywczych obiad dla jednej osoby.
Oceń produkt
Ciekawy smak na każdy dzień
Pełnowartościowy posiłek
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Energia
374 kJ
89kcal
89kcal
4%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 374 KJ 89 kcal |
4% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,1g 0,4g |
2% 3% |
węglowodany w tym cukry |
11g 3,9g |
4% 4% |
białko | 5,9g | 12% |
sól | 1,1g | 18% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
woda, mięso z kurczaka (20%), marchew (12%) ,cebula czerwona (8%), fasola czerwona suche ziarno (4,5%), kukurydza (4,5%), ryż brązowy suche ziarno (4,4%), koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna (zawiera gluten), ocet z białego wina, sok ananasowy zagęszczony, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, czosnek, por, pietruszka).
Dlaczego warto zjeść
Mięso z kurczaka dzięki odpowiedniemu przygotowaniu jest kruche i miękkie. To źródło pełnowartościowego białka, które jest bardzo ważne w naszej diecie, a także witaminy B6 i B12, fosforu, żelaza, potasu i magnezu.