Strona główna » Produkty » Przetwory owocowe »
Powidła śliwkowe
Tak jak niegdyś babcie przygotowywały powidła z dojrzałych, słodkich węgierek, tak robimy to również my. Dzięki temu powstają gęste, aromatyczne, dobrze wysmażone, po prostu najsmaczniejsze powidła. Nie może ich zabraknąć w kuchni żadnego konesera smaku.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Wyjątkowy smak dzieciństwa
Słodzone cukrem
Energia
970 kJ
229kcal
229kcal
12%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 970 kJ 229 kcal |
12% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,5g <0,1g |
<1% <1% |
węglowodany w tym cukry |
54g 42g |
21% 47% |
białko | 1,1g | 2% |
sól | <0,01g | <1% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
śliwki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Sporządzono ze 182 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru: 54 g na 100 g produktu. Powidła mogą zawierać pestki lub ich fragmenty.
Dlaczego warto zjeść
Nieocenione w swoich właściwościach i różnorodnym zastosowaniu. Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, a nawet poprawiają humor. Stanowią idealny dodatek do ciast, sorbetów, wędlin czy mięs. Dzięki nim przygotujecie również pyszne knedle, pierogi oraz naleśniki.