Strona główna » Produkty » Sosy »
Sos do spaghetti Napoli
Sosy są duszą każdej kuchni, a we Włoszech ma ona niepowtarzalny charakter. Ten neapolitański jest jednym z najbardziej znanych na świecie. Przygotowaliśmy niezwykle pomidorowy sos o gęstej konsystencji i delikatnym smaku, który wystarczy tylko podgrzać i od razu dodać do ulubionych dań.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Wyborny smak i konsystencja
Delikatny
Uniwersalny
Bez dodatku: substancji konserwujących, aromatów, wzmacniaczy smaku
Energia
241 kJ
57kcal
57kcal
3%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 241 kJ 57 kcal |
3% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,0g <0,1g |
1% <1% |
węglowodany w tym cukry |
10,0g 7,9g |
4% 9% |
białko | 1,4g | 3% |
sól | 1,3g | 22% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
pomidory ( 97 g pomidorów na 100 g produktu), woda, marchew 5,5%, cebula 4,5%, cukier, papryka czerwona 4%, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, olej roślinny rzepakowy, czosnek, przyprawy , warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, por, pietruszka)
Dlaczego warto zjeść
W przetworach pomidorowych, takich jak np. sos, znajduje się dużo więcej likopenu, niż w surowych pomidorach. To bardzo cenny przeciwutleniacz, który przyczynia się do zachowania dobrego stanu zdrowia, wspomaga system immunologiczny, a także dłużej pozwala cieszyć się młodym wyglądem.