Strona główna » Produkty » Sosy »
Sos włoski z czosnkiem i bazylią
Smaku naszego sosu włoskiego nie da się pomylić z żadnym innym. Wyjątkowa receptura, starannie dobrane składniki i naprawdę aromatyczne przyprawy oraz zioła, tworzą sos o niezwykle aksamitnej konsystencji, który nada wyrazu każdemu daniu.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Wyborny smak i konsystencja
Z dodatkiem aromatycznych ziół
Bez dodatku: substancji konserwujących, aromatów, wzmacniaczy smaku
Energia
269 kJ
64kcal
64kcal
3%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 269 kJ 64 kcal |
3% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2g <0,1g |
2% <1% |
węglowodany w tym cukry |
11,0g 7,9g |
4% 9% |
białko | 1,6g | 3% |
sól | 1,1g | 18% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
pomidory (94 g pomidorów na 100 g produktu), woda, cukier, czosnek 3,7%, skrobia modyfikowana kukurydziana, cebula, sól, olej roślinny rzepakowy, przyprawy (w tym bazylia 0,26%).
Dlaczego warto zjeść
Pomidory, na bazie których powstał nasz sos to prawdziwa skarbnica zdrowia. Zawierają żelazo, potas, magnez oraz witaminy: A, K, C oraz PP. Dodatkowo dzięki dużej zawartości kwasu foliowego warzywa te mają właściwości uspokajające.