Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe »
Fasola w sosie pomidorowym
Idealna propozycja dla sympatyków bezmięsnych smaków. Doskonałe połączenie niezwykle wartościowej fasoli, sosu pomidorowego i aromatycznych przypraw, których pochodzenia jesteśmy absolutnie pewni. Wszystko podane jako najwyższej jakości posiłek gwarantujący kulinarną satysfakcję.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Danie bezmięsne
Wyjątkowy, tradycyjny smak
Energia
392 kJ
93 kcal
93 kcal
5%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 392 kJ 93 kcal |
5% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5g <0,1g |
1% <1% |
węglowodany w tym cukry |
15g 4,6g |
6% 5% |
białko | 5,5g | 11% |
sól | 1,0g | 17% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
woda, fasola biała suche ziarno (22,2 %), koncentrat pomidorowy (8,2 %), cukier, mąka pszenna (zawiera gluten), sól, seler, cebula (0,5 %), pietruszka, pieprz czarny.
Dlaczego warto zjeść
Fasola jest trzecim po soi oraz grochu źródłem białka i ma go więcej niż mięso. Oprócz tego jest cennym źródłem witamin A, B, E, PP oraz minerałów, takich jak wapń, magnez, cynk, fosfor i żelazo. Do tego zawiera sporą dawkę lecytyny, która poprawia koncentrację.