Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe »
Flaki wołowe po zamojsku
Tradycyjna polska potrawa mięsna, którą wzbogaciliśmy pomidorami, przez co tworzy oryginalną pozycję w menu o wyrazistym i ostrym posmaku.
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Wyjątkowy, tradycyjny smak
Idealnie doprawione
Energia
200 kJ
48 kcal
48 kcal
2%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 200 kJ 48 kcal |
2% |
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2g 0,4g |
2% 2% |
węglowodany w tym cukry |
3,7g 0,9g |
1% 1% |
białko | 5,3g | 11% |
sól | 1,1g | 18% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
woda, przedżołądki wołowe 30%, mąka pszenna (zawiera gluten), cebula, koncentrat pomidorowy 1,7%, seler , pietruszka, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, bulion warzywny (maltodekstryna, sól, cukier , olej roślinny rzepakowy , ekstrakt drożdżowy, przyprawy, koncentraty warzywne, zioła), marchew , olej roślinny rzepakowy, cukier, przyprawy, czosnek 0,04%.
Dlaczego warto zjeść
Flaki wołowe po zamojsku to danie, którym zachwycał się sam król Władysław Jagiełło. Dziś oprócz wyjątkowego smaku cieszy również łatwością i szybkością przygotowania.