Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe »
Gulasz
Gulasz popularność w Europie zdobył dopiero w XIX wieku, kiedy to stał się stałym elementem menu biesiadnego i weselnego. W połączeniu z licznymi warzywami jest pełnowartościowym, wypełnionym wartościami odżywczymi obiadem, który dodatkowo rozgrzeje Was nawet w chłodniejsze dni!
Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Idealnie doprawione
Wyjątkowy smak
Energia
547 kJ
131 kcal
131 kcal
7%*
Nutritional value
w 100g | RWS | |
---|---|---|
tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,7g 3,3g |
12% 17% |
węglowodany w tym cukry |
5,3g 2,2g |
2% 2% |
białko | 7,6g | 15% |
sól | 1,0g | 17% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Ingredients
mięso wieprzowe 40%, woda, cebula 9%, koncentrat pomidorowy 3,9%, mąka pszenna (zawiera gluten) marchew 2%, pietruszka, seler, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, smalec wieprzowy, przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, czosnek, por, pietruszka).
Dlaczego warto zjeść
Mięso wieprzowe nie bez powodu cieszy się ogromną w Polsce popularnością. To bogate źródło witaminy B, a także pełnowartościowego białka, które jest niezbędne dla odpowiedniej regeneracji. Dodatkowo zyska na wartości, gdy połączymy je z warzywami, jak to ma miejsce w przypadku gulaszu.